Livsstilssygdomme

LIVSSTILS SYGDOMME/ BARF


SPÆNDEN NYE KURSER TIL EFTER ÅRET. KONTAKT MIG ELLER KONTAKT ODA - ODSHERRED DAGS OG AFTEN SKOLE FOR TILMELDING


BARF og Colibakterier,Salmonella og ESBL :

Er det farligt, at fodre med RÅT KØD til HUNDE og KATTE også kaldet, at BARFE.


AT BARFE/RÅFODRE

Når dyret bliver korrekt barfet og får de vitaminer,mineraler og den korrekte fordeling til en rovdyr mave – af Omega 3 + 6 – ja så bliver immunforsvaret temmelig effektivt.Og din hund/rovdyr bliver ikke så nemt syg ?

Er der så brug for behandlinger med blandt andet binyrebark hormon, prednisolon, penicillin vaccinationer m.m ?

Et holdnings spørgsmål elle livsstil?

Et tilbagevendende spørgsmål jeg stilles af mennesker der rigtig gerne vil starte med BARF men ganske enkelt ikke har den viden der skal til og som er total ” rund forvirret” over alt det der står på nettet. MEN der er også hunde ejere der rent faktisk har dårlige erfaringer med det, at barfe.

Og hvorfor har de så det ? Jeg må på det skarpeste opfordre til, at vil du på begynde, at rå fodre (barfe) din hund/ kat – så kan det ikke siges tit nok : VÆR KRITISK – STIL SPØRGSMÅL overfor den forhandler du har fundet. Find ud af hvor meget denne person RENT FAKTISK ved om fodring af din hund.Rigtig mange der forhandler barf – er ganske enkelt ikke dygtige nok i viden omkring fordelingen af bla. proteiner i kødet, vitaminer, mineraler, essentielle fedtstoffer en hund / kat har behov for.


KØB af BARF produkter:

Det er vigtigt den enkelte forbruger stiller kritiske spørgsmål til forhandleren eller producenten om godkendelser m.m

Produkterne jeg bruger er Original Barf og de er i følge producenten 100 % i overensstemmelse med EU reglerne dvs ALT er kontrolleret og testet af Veterinær kontrollen. Ganske som artiklen fremhæver er det i Sverige, Norge og Finland. at der er fundet ESBL i fuglene.Så hvor kommer din BARF fra?


Jeg har gennem årene desværre måtte opleve flere og flere henvende sig med hunde der ikke er “på toppen” på trods af rå fodring- barf.Ikke nok med det – så får de heller ikke vitaminer, mineraler, olie !!!!

Hunde som decideret er blevet syge af inkompetent BARF fodring. Det være sig også fra ejerens side og ikke altid kun forhandleren.


Når jeg spørger ind til om hundeejeren har fået vejledning i rå fodring, kost plan, gennemgang af hunden – viser det sig i ALT ALT for mange tilfælde, at ejeren INTET har fået udover barfen. Rigtig mange kunder fortæller om hvordan de på ingen måde har fået gennemgået deres hund FØR start og ej heller modtaget kost plan der passer til deres hund/kat.


HUSK AT:

Mange år “på bagen” i branchen og efterhånden en bred viden erhvervet om de produkter der er i “omløb” og ikke mindst erfaring som forhandler år tilbage af forskellige produkter på markedet.

Jeg kan kun sige : Her skal du som forbruger været kritisk, stille spørgsmåls tegn, lugte til kødet, se på farven (det skal være som det vi selv spiser) Er du i tvivl – så køb et andet sted.

Jeg stiller store krav til mine produkter – og er altid søgende efter endnu bedre. Alligevel fastholder jeg gennem nu 6 år mit nuværende produkt Original Barf – super kvalitet og DYRE VELFÆRD!


GODT AT VIDE:

omkring BARF og “skræk kampagner”

Debatten blussede op i starten af 2016 p.g.a en artikel fra Det Svenske veterinærinstitut – (www.dyrefondet.dk)

Når jeg skriver dette indslag – er det af den enkle årsag :

At bidrage med oplysning i helhedens og vores rovdyrs interesse.

Jeg har den holdning, at man skal være forsigtig med, at sprede angst og uro.Det er nemt nok at dele et link ukritisk rundt – men hvad ved vi rent faktisk? BARF bliver under -og nedvurderet og gjort til “skræk kampagne overfor den seriøse og kritiske forbruger der ønsker, at fodre deres dyr NATURLIGT.


COLIBAKTERIER og SALMONELLA:

Kort fortalt: Colibakterier og Salmonella er bakterier der kan give hund / kat (og mennesker) voldsomt diarré, kvalme og opkastninger m.m. Colibakterien kan blandt andet opstå ved ukorrekt / uvidende håndtering når det rå kød skal optøs.

Eller det ferske kød ikke opbevares, skæres m.m hygiejnisk korrekt.

Det er der intet nyt i for den enkelte forbruger. Det mener jeg ikke betyder, at barf / råt kød til hunde/katte er en større risiko end det er for os mennesker. Og hvorfor så det ?

Vi kan jo spørge os selv :

Hvad når vi mennesker spiser SUSHI? Mange ved, at en colibakterie/salmonella infektion kan være ganske alvorlig. Derfor skal vi håndtere ALT råt vi spiser korrekt og hygiejnisk

Hvad så med ESBL i fjerkræ? Er det nyt?


ESBL

Kort fortalt : ESBL er et enzym der viser sig, at kunne nedbryde antibiotika. Jeg forstår godt et stykke ad vejen, at mange dyrlæger er imod barf /rå fodring. Og hvorfor så det…..


VIDSTE DU at:

ESBL enzymet er IKKE ukendt i blandt andet fødevare ministeriet. Derfor er der lavet EU regler på området for slagterierne omkring diverse bakterier.

I skandinaviske lande er standarder for undersøgelser langt højere end i EU. Hvilket i sig selv gør, at der “opdages” mangt og meget i produkterne som ikke “opdages” i EU lande. Den kritiske forbruger vil tænke: “Jamen udelukker det ESBL risiko, colibakterie og salmonella risko?”

Meget interessant når største parten af DK´s import af bla. Kalkun bryst og Kylling kommer fra Tyskland og Frankrig hvor slagterierne er underlagt EU reglerne omkring veterinær kontrol.

De største importører af fjerkræs produkter fra Tyskland og Frankrig er rent faktisk Netto, Bilka og Føtex.


VIDSTE DU at:

I feks. hønsefugle branchen har ESBL enzymet i mange år været et problem – blandt andet for hønse avlerne. I DK har det længe været forbudt, at importere fx avlsdyr/befrugtede æg fra bla.Sverige pga risikoen af tilstedeværelse af ESBL.Og det er selvom du kan koge eller stege før brug!

Artiklen fra det svenske veterinærinstitut nævner bla. at deres fund af ESBL enzymet er fra fjerkræ som kyllinger og kalkuner, fra SVERIGE, NORGE OG FINLAND.

Så er det jeg tænker : Koger ræven hønsene efter den har “erhvervet” den fra bonden ?


EN TÆNKER omkring ROVDYR MAVEN:

I egenskab af min mangeårig viden og spids kompetencer omkring rovdyrs ernæring – her i blandt hunde og katte – opfordre jeg alle til, at kikke ind på min hjemmeside www.hundespecialisten.com og

“gå på opdagelse” i eget sind. For herefter, at drage egen konklusion/mening omkrig det, at rå fodre / barfe.

Jeg har gennem mange år arbejdet med ernæring til rovdyr – min indfaldsvinkel er helt og holdent ud fra ZOOLOG viden og ikke mindst som behandler indenfor TCM – Traditionel Chinese Medicin. Jeg samarbejder bla.med dyrlæger der bifalder råfodring/ barf.

Desværre kommer der rigtig mange FEJL ERNÆRET hunde til mig og så sandelig også hunde som er FEJL BARFET !

Desværre påbegynder mange, at BARFE/ råfodre deres hunde eller katte UDEN DE FÅR SAGKYNDIG hjælp og sundhedstjek af dyret FØR start! Kost planer der er alt for kompliceret eller slet ingen! Jeg undres. Og hvorfor så det ?


DET KAN IKKE AVLES VÆK:

Jeg går ikke på kompromis med det faktuelle og videnskabelige samt den holistiske indfaldsvinkel.

Rent faktisk er det videnskabeligt dokumenteret, at en rovdyr mave er og bliver en rovdyr mave. PH – VÆRDIEN er utrolig langt nede og syre balancen skal være på ca. 0,5 – 1! Det kan ikke avles væk.

Jeg finder det ganske enkelt trist, at dyrlæger udtaler sig om, at rå fodring ikke duer til hunde med begrundelse i, at de er ” avlet for langt væk fra ulven”. Sikke da en gang uvidende vrøvl. PH værdien kan ikke avles væk – ligeså lidt som instinkterne! Hunde skulle gerne have samme mavesyre funktion (ph – værdi) som hos deres art fæller – nemlig rovdyr som ulve,ræve og dingoer.

RÆVEN RISTER IKKE KANINEN FØR DE ÆDER DEN.Og koger heller ikke fjerkræ !


MIN KONKLUSION :

En KORREKT håndtering af råt kød og en KORREKT råfodret / barfet hund/kat vil have et så stærkt immunforsvar, at de ikke bliver syge i tide og utide med blandt andet diverse allergier.

De behøver ikke penicillin i tide og utide. ØV for dyrlægernes pengepung.

Sådan fungere naturen og i naturen klarer ræven udmærket ESBL enzymer, salmonella og colibakterier.

DERFOR TÆNK OVER HVAD DU SELV SPISER fx Sushi ( risiko for salmonella ) Ulve fisker også laks – hvad så med salmonella og coli bakterierne? Går de til dyrlægen og får penicillin…..


VOV – LIG HILSEN

Hunde Specialisten

Shannie Voldum


Du er velkommen til at sende mig en email, hvis du har spørgsmål til dette emne: shannie@ulvesprog.dk


Hvis du tilmelder dig min Facebookside - www.facebook.com/hundespecialisten

kan du følge med i mit arbejde for sunde og glade hunde.


Jeg er at træffe i mine butik:


Trælastvej 8, Audebo, 4300 Holbæk


TIRSDAG KL. 15.00 til 18.00

TORSDAG KL. 15.00 til 18.00

LØRDAG KL. 10.00 – 13.00


Mobil +45 22 59 53 12


Efter kl. 18 er TELEFONEN LUKKET


(Svareren aflyttes jævnligt )

Er tlf optaget indtal venligst navn og nr. til svareren og jeg ringer straks jeg er ledig.

Disse hunde har det i dag fantastisk.