Ulvesprog

ULVE SPROG HVA´DET ?


ADFÆRDS PROBLEMER ? DIG ELLER HUNDEN…

BOOK ET FOREDRAG

UNDERVISNING

Privat træning

Hold træning – saml 4 – 6 deltagere – så kommer jeg ud til jer


Ulvesproget er hundens ” talerør ” og udtryksmåde. Gennem hundrede af år har mennesket gradvist ” fjernet ” sig fra dette sprog og samarbejdet med hundene. I vid udstrækning bruges langt mere magt og overgreb overfor hundene. Alligevel har vi ikke kunne avle / præge alt ud af hundene, hvilket jeg mener er godt ! Desværre har vi mennesker helt glemt vores eget ursprog / adfærd og må genopdage det for, at forstå igen, at forstå hundenes sprog. Ulvesproget er ganske enkelt og gør træning, forståelse og samarbejde langt nemmere end på ” de normale ” metoder. Det hele handler om spejlinger ! Kom eg besøg Lintrup safari zoo park hvor du vil få en ganske særlig oplevelse af hvordan hundes natursprog/ulvesprog fungere i forholdet til os som mennesker.


I mit arbejde med hunde siden 1976 og især i mit arbejde med 350 vilde og halv vilde hunde i Sinai ørkenen – bliver jeg gang på lige imponeret over hvor simpelt det egentlig er, at kommunikere med hundene OG ikke mindst hvor nemt det er, at træne dem. Det er med ydmyghed og stolthed, at jeg som den eneste i landet har kunne tilbyde undervisning i DIREKTE samarbejde med australske vilde dingoer – se www.safarizoopark.dk – inde på dingoernes domæne – inde bag indhegningen som formidler. Nu ejes zoo parken af TV GLAD og jeg har valgt, at bruge min tid på at hjælpe alle de hunde der har brug for det. Blandt andet med allergier.


HAR DU TALT MED DIN HUND I DAG ? Hunde har brug for ritualer. Et ” godmorgen” hilse ritual, et ” godnat sov godt” ritual er bare nogle af dem jeg altid selv udøver med mine 3 dejlige Alaskan Huskies – jeg hyler / tuder med mine hunde. Dette gør, at flokken samles igen efter en lang dag. Og alle drøner rundt i glædesrus. Skulle uheldet være ude og en af dem stikker af – så kan jeg hjemkalde dem ved, at hyle/tude.


Vidste du, at fører tæven´s/ fører hannen´s HILSE RITUAL altid er, at rejse sig på sine bagben, lægge sine store poter på dine skuldre og kikke dig dybt i øjnene? interessant ikk´- for hvad er det vi mennesker gør når vores hunde hopper op…………….. se her er der jo signal forvirring fra vores side…


_______________________________________________________________________________________________________________________________


Lidt om signaler


Vær en god, kærlig og konsekvent ALFA ( leder ) KNUR af din hund når du er utilfreds med det den gør. Lad nu være med, at råbe – en ulv kan høre op til 16 km væk !

Vis tænder og kik hunden direkte i øjnene hvis der skal ekstra ” sur mine ” til. PAS PÅ med, at kikke fremmede hunde i øjnene – da dette signalerer dominans og en direkte udfordring

Husk altid, at en hund skal være nederst i hierarkiet – det gør den tryg, at vide du magter din alfa/leder rolle

Dette viser du blandt andet ved, at give den mad til sidst OG når alle i menneske flokken har spist

Gå altid selv FØRST ud og ind ad døren når I skal på tur og kommer hjem igen

ALFA = 1.ST PLADSEN

BETA = 2.ND PLADSEN

GAMMA = 3.JE PLADSEN

OMEGA = ROSINEN I PØLSE ENDENUnge og hvalpe har ingen betegnelse FØR de er placeret i rangordenen

Du ophøjer hunden ved, at lade den komme i møblerne OGSÅ i din seng. En underhund ligger ikke sammen med Alfa parret – den ligger tæt ved eller langt fra -alt efter rangen i flokken – vælger du, at hygge med din hund i sofaen/sengen så husk at det ind imellem kan kræve ekstra konsekvens/manifestation af alfa rollen i andre situationer.

Vores rovdyr kan sagtens “tåle” hygge i møblerne som grundregel = Læg dig på gulvet m.dit rovdyr i stedet

Du bestemmer hvornår der ” inviteres” til samvær,hygge,nusse,kæle,leg o.s.v

Gå ned på hundens vilkår – nemlig på gulvet når der skal hygges.leges o.s.v

Leg ulvelege – I skiftes til, at ” fange” hinanden – jeg kalder det ” ulv/hare tagfat”

Klap ALDRIG din hund. Ulve klapper heller ikke hinanden vel! Massér i stedet i bløde bevægelser og i cirkler med uret.

Hunden har mange punkter på kroppen der er meget sensitive overfor et klap. Disse punkter er stress punkter. De aktivere Endofinerne i kroppen også kaldet “Alarm beredskabet” – derved spænder hunden op i musklerne.


Hundens gøen


Skarpe, korte og høje vov : SAVN

Dybe og kraftige vov : FREMMEDE,UKENDT – MÅSKE FARE

Række af uregelmæssige,høje vov : GLÆDE OG LEG

Fnysen : Utryghed, angst


TAK FORDI DU LÆSTE DET HELE


Ulvesproget eller Hundens natursprog som jeg kalder det er langt mere end denne hjemmeside beskriver. Med disse få eksempler håber jeg, at have givet dig lidt, at tænke over og en “hukommelse” i forhold til vores “glemte” sprog os og hunden imellem. Det vil glæde mig, at give dig endnu mere viden. Meld dig til skolen, ene undervisning eller ring for et hjemmebesøg. se under kontakt


R.I.P (24.9.15) min elskede ulve pige – du lærte mig at lytte og observere