Råfodring

klik på kurser/foredrag og se de 3 foredrag jeg holder:0)

HVORFOR RÅ FODRE (BARFE)? Lidt om rå fodring til dyr med rovdyr mave                                                                                                                                                                                             

Velkommen til lidt om RÅT OG GODT

Tilgangen for hele mit virke indenfor rå fodring, livsstils sygdomme og naturens naturlige tilskud er faktuel og videnskabelige indfalds vinkel, min mangeårig erfaring som behandler med bla. brug af naturens tilskud til dyr ,min zoolog viden (kilde materiale fra zoolog lærebogen skrevet af Erik Eriksen zoologisk have) og tidligere arbejde i zoo park. Jeg har en HOLISTISK tilgang til tanker,behandling og livet. Alt er forbundet - dyr og mennesker - og moder jord. Mange årig erfaring har overbevist mig om, at rå fodring er den NATURLIGE og SUNDE måde for hundes trivsel. Hunde har rovdyrmave hvilket blandt andet giver sig udtryk i en temmelig sur PH værdi i maven. Ganske enkelt fordi de skal kunne omsætte et byttedyr hurtigt. Katte har tillige rovdyr mave og fungere godt på den naturlige fodring med råt kød – dog har de et andet behov af fordeling da katte bland andet ikke selv danner A vitamin og Taurin.

Om Barf fodring


Kilde : Dyrlæge Anett weber skriver bla:


Ved at fodre med BARF vil du opleve: (kilde: dyrlæge Anett Weber)
✓ Større madglæde – selv meget kræsne hunde elsker råfoder
✓ Bedre mundhygiejne og sundere tandkød - dårlig ånde og tandsten forsvinder
✓ Mere trivsel - flot blank pels og stærkt immunforsvar
✓ Væsentligt reduceret afføring fordi der ikke er tilsat fyldstoffer
✓ Meget positiv effekt på allergiske symptomer og hudproblemer, ofte forsvinder de

Fakta om rovdyrs naturlige ædemønster (kilde: Dyrlæge Anett Weber)
✓ En naturlig kost for hunde og katte er rå - kød, knogler, blod, fedt, indvolde med fordøjelige ”grøntsager” – svarende til et helt byttedyr.
✓ Hunde har behov for at fylde maven uregelmæssigt – dette giver optimal produktion af fordøjelsesenzymer
✓ Fordøjelsesprocessen for hunde er mest effektiv ved store måltider, f.eks. en gang dagligt
✓ Maven kan rumme store mængder føde (7-10 % af legemsvægt)
✓ Behov for 20 -30 % mindre foder når maven fyldes
✓ Det er naturligt og sundt for et rovdyr at faste – dette giver organerne hvile og renser organismen


Biological Appropriate Raw Food (BARF) eller af mange kaldt Bone and raw food

Min erfaring og viden har gang på gang vist mig og mange andre, at BARF – fodringsmetoden giver hundene mere energi, koncentration, udholdenhed også på “den lange bane” samt glæde, trivsel, sundhed, livsforlængelse , smuk pels, flotte tænder, ingen “våd hunde lugt”, ingen fedtet pels ect. ect.

DOG er det vigtigt du stiller krav til den enkelte barf forhandler. Du skal have hjælp til din hunds foderplan, sundheds tjek m.m hver enkelt hund er lige så forskellig som dig og mig.


Denne hund har kun barfet i 14 dage og tandsten er næsten forsvundet.

Hundes ROVDYR MAVE kan ikke avles væk – den vil altid bestå ! Rovdyrmaven er ikke gearet til det menneskabte

tørfoder og vores egen mad.

Tørfoder er efter min bedste overbevisning lavet til vores stresset penge samfund. Alt skal foregå hurtigt og bekvemt.

MEN hvad med dyret ? Det kan ikke selv vælge – vi må vælge for det. Hunde er afhængige af os som foder mester.

Fodrer du med BARF helt fra 3 ugers alderen el. straks du får hunden hjem fx. fra 8. uge – vil din hund have stor

sandsynlighed for at undgå allergi, slidgigt, tynde træde puder, dårlige negle, dårlig mund hygiejne så som tandsten,

tandkøds betændelse, rådne tænder, fedtet pels,dårligt immunforsvar, lugten af “våd hund” efter regnvejrs turen m.m.

Selvom din hund er “gammel” fx. 8-10 år – er det aldrig for sent, at begynde på rå fodring!


BARF fodring giver en langt bedre livskvalitet for hundenes trivsel. BARFERE ved også, at denne naturlige fodring kan

afhjælpe mange livsstils sygdomme hundene får. Mange såkaldt hundesygdomme er oftest ernærings relateret !

Dog ikke, at forglemme diverse parasit angreb og bakterier m.m

Jeg oplever mange ulykkelige hunde ejere der kommer til mig med fx. stresset hunde der ” løbe på væggene”, deres hunde har såkaldt “spise forstyrrelser” og alt, alt for mange kommer fordi hunden har allergie af den ene eller anden slags. Foder allergi, lagermider , husstøvmide allergi , manglende funktion i skjoldbugkirtel ect. ect. Dyrlæger der “opgiver” selvom de bruger al deres viden med medikamenter som binyrebarkhormon, penicilin og andre midler. 


Kender du det


 • Din hund er enten for tyk eller tynd – du har prøvet ALT – intet hjælper
 • Din hund vil ikke spise
 • Din hund æder alt i en rasende fart 
 • Den prutter og bøvser
 • Har “on and off” tynd mave, hård mave 
 • Du har skiftet foder mange gange 
 • Mængden af afføring er nærmest lige så meget som du giver din hund at spise og lidt til – i løbet af en hel dag 
 • Tandsten 
 • Rindende øjne/næse udflåd ect
 • Svamp i poterne
 • Hot Spot
 • Pelsen lugter af “hund”


Når du BARFER vil der oftest kunne ses en væsentlig nedsættelse af diverse livsstils sygdomme og ernærings relaterede sygdomme, prutter,bøvser, sult,appetitløshed,fedtet pels, tandsten (uanset hvor slemt det var) BARF råfodring afhjælper de fleste sygdomme og - eller gasser i maven ophøre helt eller delvist. Mange typer allergier forsvinder mirakuløst som dug for solen.

SLUT med binyrebark hormon og penicillin !! Slut med dyrlægens såkaldte diæt tørfoder til en mindre formue. Slut med en masse dyrlæge regninger – slut med symptombehandling. Slut med tandrensninger og gift som narkose ! Det samme gælder fx.kronisk diarré m.blodig afføring. Det er efter min bedste overbevisning kun symptom behandling. Og hvad med hundens immunforsvar ? Det går totalt ned når først penicilin har haft sit “indtog”. Det ved vi også er tilfældet hos os homo sapiens.Til tider kan det være nødvendigt med et så drastisk skridt MEN START DOG MED ERNÆRINGEN – LÆR AT BARFE.


                                                                BARF giver en velafbalanceret rovdyr mave
Mange fortvivlede hundeejere er kommet til mig fordi dyrlægen mente der kun var en vej – AFLIVNING. Hunde bliver bla.sat på penicillin kur og herefter binyrebark hormoner – når allergien har taget magten. Da jeg samtidig har en årelang erfaring i brugen af naturens tilskud til dyr – er jeg i stand til, at gennemskue langt de fleste problematikker. Jeg arbejder også med det psykosomatiske aspekt. Da alt hænger sammen fra inderst til yderst. 

Det glæder mig meget, at flere dyrelæger henviser/anbefaler, at kikke et smut forbi min butik eller ringe til mig. 


Naturens remider har gennem årtusinder haft stor effekt – her kan det være en hjælp, at supplere med dette. Der er jo ingen grund til, at dit dyr skal vente i evigheder på balance af systemet.Nogle gange kan det være nødvendigt med lidt ekstra hjælp til dit dyrs immunforsvar m.m, Her kan jeg også hjælpe da jeg er behandler og arbejder gennem mange år med TCM – Traditionel Chinese Medicin

Penicillin og binyrebark hormoner menes at nedsætte immunforsvaret i væsentlig grad  – og hvad så efter en sådan “kur” ? Det er der ikke taget højde for! Er der noget, at sige til vores kære dyr ofte har svært ved, at restituere sig ?


Mine studier af dingoerne og hyænerne gennem mit arbejde i blandt andet zoo park hvor jeg fra tid til anden har arbejdet – der ser jeg en væsentlig forandring i deres spise adfærd når de kommer fra vildskab til fangeskab. ROVDYR ÆDER FOR, AT OVERLEVE. Vores hunde æder for, at overleve – de æder hvad der serveres. MEN HVAD MED ROVDYR MAVEN ? Er den mon glad?

Det er VIDENSKABELIGT bevist (kildemateriale Erik Eriksen Zoologisk Have) at hundes PH VÆRDI er identisk med enmavet rovdyr såsom dingo,ræv,ulv. 


BARF Råfodring er vejen til en GLAD rovdyr mave. En glad rovdyr mave er vejen til en vel afbalanceret hund hvis humør, koncentration når den er på "job" og især rummelighed/tolerance stiger mange grader !


I tørfoderet vil langt det meste være KOGT kød,grøntsager m.m. Så er det jeg tænker – hvad mon der er tilbage af brugbart for hunden ? Jeg gider da ikke spise en god bøf der først har været kogt/stegt.  Ræven stegerheller ikke kanin før den æder den:0) Men OK det er jo nødvendigt for, at dræbe de såkaldte lagermider når nu tørfoderet skal holde så længe OG det er jo super billigt, at bruge majs,korn og såkaldte animalske biprodukter (også kaldet affalds stoffer) såsom pulveriserede næb,fjer,klør,klove,sener,kirtler,lunger. 


Giv dog din hunds PH værdi (mavesyre/saft) BARF og dermed balancen tilbage.Hvordan har du det når din mavesyre arbejder på højtryk? Hvor meget skal du “af med” når maden ikke er i orden ? JA kære læser – hundene leverer langt mere “affald” når rovdyrmaven skal arbejde på højtryk for, at sorterer alt det ud igen den ikke kan optage. Det er jo et rovdyr du har og dermed en kød æder – BARF – RÅT KØD


Det mest interessante er, at når hundens system får lov, at arbejde med rovdyr maves naturlige føde – der “transporteres” en masse energi til hjerne stammen som så aktivere hundens naturlige spiseadfærd. Efter endt måltid ses tit den glade "gniden snude" i græsset el.gulvtæppet, slikke poter og pels ren ect. Du vil opdage din hund er lykkelig

At råfodre giver en masse næring til muskler,knogler, led m.m .Vores hunde får gavn AF DET HELE. Hundens naturlige bearbejdelse af føden er som de vildt levende – de tygger ikke ret meget men sluger det oftest i store lunser. At rive,flå og skære kødet med tænderne giver en naturlig adfærd. Hvordan i alverden skal den kunne det når den bliver “spist af med” tørfoder, eller "barf pølser" der ofte består af et smattet ,total hakket indhold


HUNDE SPECIALISTENS BARF BUTIK v. Shannie Voldum – hjælper dig i gang med en god og sund start for dig og din hund. JEG STÅR FOR VELFÆRD, TOP KVALITETS PRODUKTER, KONKURRENCE VENLIGE PRISER, INDSIGTSFULD RÅDGIVNING og MANGE ÅRIG ERFARING 

Klik på menu punktet BARF SORTIMENTog find min shop med ALT GODT TIL HUNDEN. Forvent dog ikke at jeg bare "langer en vare over disken" Jeg har den holdning at man skal vide hvordan der barfes og især hvilke vitaminer,mineraler,olie tilskud der skal tilføres. 

Jeg byder min nye PRODUCENT  velkommen - Kragborg Råfoder v. Allan Rønsholt. Jeg er ikke kun forhandler af dette så udemærkede produkt - jeg har sagt ja til et fremtidigt samarbejde. Kragborgs produkter er i top og løsfrossent. Efter Allan har overtaget dette firma -  kan jeg kun sige : SÅDAN ALLAN

Kragborg producere KUN FRA DANSKE DYR og opkøber fra små landbrug hvor største parten af dyrene er fritgående og lever godt. Læs gerne om producenten på www.kfoder.dk

Jeg har været i branchen i 23 år og sætter stadig kvalitet og dyrevelfærd i højsædet. jeg samarbejder med Kragborg Råfoder samt har opnået eneaftale med vildt slagteriet Kivan Food. derudover støtter jeg lokalt og aftager fra lokal slagtermester alle mine lækre ben jeg har i fryserne. Disse dyr er kun fra lokale landmænd og er fritgående

Jeg kan med stolthed fortælle, at jeg er i fuld gang med, at få produceret min egen Barf serie af høj kvalitet. Jeg ønsker, at "sætte mine pote spor" i branchen så jeg på sigt kan sikre mig, at der er et super produkt når jeg selv går på pension. Det første produkt er allerede, at finde i butikken.